Dr. Ir. Ton van Amelsfort Msc. is een expert in het toepassen van Circulair Denken (een praktisch dialect van systeemdenken, Senge).

 

Daar waar het gaat om het sturing geven aan complexe situaties met dilemma’s en tegenstrijdigheden die het optimaal functioneren van organisaties belemmeren, is de kennis, ervaring en passie van Ton van grote toegevoegde waarde. Door oorzakelijke relaties tussen emotie, gedrag en resultaat te visualiseren vindt Ton gezamenlijk met de opdrachtgever inspiratiebronnen om op een innovatieve manier patronen te doorbreken en zo duurzame verandering te realiseren ( en veel gedoe te voorkomen) die noodzakelijk zijn om de belemmeringen weg te halen en de gestelde doelen (sneller, effectiever, efficiënter) te realiseren.

Ton is afgestudeerd als elektrotechnisch ingenieur aan de TU Eindhoven en daarna gepromoveerd op het gebied van het elektromagnetisch stimuleren van botgroei. Vervolgens heeft hij zich via SIOO omgeschoold tot veranderingsmanager en leiding gegeven aan allerlei verandertrajecten in (non-)profit organisaties zoals bijv. TU/e of Interpolis. Recent heeft hij een Master gehaald in Science Education and Communication.

Door zijn theoretische kennis te koppelen aan zijn praktische ervaring en het gebruik van een zeer innovatieve didactische methodiek is het rendement van zijn trainingen exceptioneel. Ton is in staat om zowel groepen als individuen in een korte tijd te inspireren en te enthousiasmeren om een start te maken met het gewenste veranderingsproces en dit vervolgens ook vol te houden totdat het gewenste resultaat bereikt is. Ton is innovatief en weet een probleemstelling met veel gemak te herdefiniëren door de oorzaak achter de oorzaak te vinden.

Specialismen: Ton heeft zich gespecialiseerd in het geven van trainingen in- en het toepassen van- Circulair Denken  (of systeemdenken), business dynamics, causale diagrammen, vicieuze cirkels, circulaire economie, verandermanagement en coachen.

 

 

TON VAN AMELSFORT