MODEL CENTRALE VERWARMING

CENTRALE VERWARMING

Met simulaties kun je die zaken waarvan je weet dat ze met elkaar een wisselwerking hebben ook in hun samenspel laten zien. Wat is bijvoorbeeld het effect van feedback voor de werking van de centrale verwarming? Probeer het maar!


TijdTijd in dagen

Gebruiksaanwijzing


Boven de grafiek zie je vier knoppen en twee invoervelden. Met de eerste 3 knoppen, een stap vooruit, 11 stappen vooruit en run naar het einde, is de snelheid van de simulatie te beïnvloeden (in minuten). Met de knop Nieuwe simulatie kun je de simulatie opnieuw laten starten met bijvoorbeeld andere waarden voor de invoervelden: de kaders onder stop feedback en stoptijd. De stoptijd kun je gehele waarden geven tussen 0 en 300 (minuten). Deze variabele heeft alleen effect als de waarde stop feedback gelijk is aan 1. Standaard staan die op resp. 300 en 0 Als stop feedback ongelijk is aan 1 dan zie je dat de ontwikkeling van de temperatuur rondom de 20 graden schommelt. Stap 1: stel stopfeedback in op 1 en geef het tijdstip waarop de feedback moet stoppen stoptijd een waarde. Stap 2: druk één van de drie eerste knoppen in totdat de simulatie bij de 300 minuten is gekomen. Voor een nieuwe simulatie doe Stap 3: druk de knop Nieuwe simulatie in en vervolgens stap 1 en 2

Loading...

Helaas..

We zien dat je momenteel een klein scherm gebruikt. Ten behoeve van het gebruikersgemak wordt geadviseerd om simulatie op een tablet of computer te bekijken. Dat werkt fijner dan op mobiel.

TERUG NAAR DE HOMEPAGE